Ventilation varmegenvinding montering + guide

Ventilation varmegenvinding montering + guide

Ventilation varmegenvinding montering i København og Nordsjælland. Her her om; sådan fungerer varmegenvinding ventilation? Hvornår kan jeg bruge varmegenvinding ventilation? Kan jeg installere varmegenvinding ventilation selv? Som du forstår er spørgsmålene er måske mange når du overvejer at montere ventilation varmegenvinging. I denne artikel svarer vi på nogle af dem. Nederst på siden har vi vedhæftet nogle monteringsguides hentet fra dukaventilation.dk og Themex.

Hvordan fungerer ventilation varmegenvinding?

Varmegenvinding med varmevekslere sænker dit energiforbrug ved at genbruge energien i din inde luft til at opvarme udeluften. Varmegenvindingen sker normalt ved hjælp af en varmeveksler som består af to blæsere, der arbejder parvis med at ventilere luft ind og ud af boligen. Når varm inde luft bringes ind i varmeveksleren, passerer den en varmevekslerenhed, der genererer varmen. Den oplagrede varme bruges så til at opvarme ny og kold luft udefra, inden den ventileres ud i rummet.

Varmegenvinding forbedrer derfor dit indeklima, øger din luftcirkulation og reducerer dit behov for varme, når du lufter ud.

Hvordan genvindes varmen i luften, når du bruger varmegenvinding ventilation?

Varmegenvinding ventilation er som udgangspunkt et energibesparende ventilationsaggregat. Varmeveksleren arbejder efter princippet om at overføre varme fra et varmere til et køligere medium. Et eksempel på en ventilation varmegenvinding er et almindeligt el-element, hvor det varme vand i el-elementet afgiver varme, så temperaturen i rummet stiger. Hvis mediet flyder i hver sin retning, kan du overføre næsten al varmen fra det varmere medie til det koldere.

Læs mere: Sådan fungerer affugtere, lej affugter 

Ved montering af varmegenvinding ventilation sker det ved at overføre varmen fra din inde luft til den luft, der ventileres ind i boligen udefra ved hjælp af en varmeveksler enhed. To blæsere arbejder i par for at ventilere luft fra boligen, mens ny og frisk luft ventileres udefra. Inden den nye og kolde luft cirkulerer ud i boligen, passerer den varmevekslerenheden, hvis oplagrede varmeenergi nu overføres til luften, så temperaturen stiger. Herefter blæses luften ud i boligen.

Varmevekslerens evne til at optage, lagre og derefter afgive varme fra din opvarmede inde luft betyder et reduceret behov for opvarmning. Det skyldes, at temperaturforskellen mellem udeluften og den luft, der allerede cirkulerer i dit hjem, mindskes, hvilket medfører et lavere energibehov fra din varmekilde. Uden varmeveksler er temperaturforskellen mellem ude- og inde luften meget større, hvilket betyder, at dit varmeanlæg skal arbejde meget hårdere for at opvarme din bolig, som hele tiden tilfører ny og kold luft udefra.

Hvornår fungerer montering af varmegenvinding ventilation som bedst?

Varmegenvinding fungerer i alle hjem og i de fleste rum. Det eneste, der skal til, er en ydervæg og adgang til en stikkontakt. Behovet for varmegenvinding er særligt stort i huse med dårlig ventilation, hvor der er installeret flere ventilationsaggregater, og som dermed lider under store energitab som følge heraf. Det er særligt almindeligt, at huse, der har gennemgået renovering, eller som har skiftet varmekilde for nylig, har et større behov for forbedret ventilation og dermed også montering af varmegenvinding ventilation.

Montering af varmegenvinding ventilation + guide

Kan jeg selv udføre montering af varmegenvinding ventilation?

Det er både muligt og enkelt at udføre en montering af varmegenvinding på egen hånd, nogle gange. Det er dog noget værre hvis der mangler en stikkontakt eller lignende. Så skal du bruge en autoriseret elektriker til montering af varmegenvindingsanlægget.  Montering af varmegenvinding påvirker heller ikke den eksisterende ventilation og kan derfor installeres i alle rum, der har behov for forbedret ventilation og varmegenvinding.

Picture of Aut. el

Aut. el

Elektriker og elinstallatør, skriver om elfaget, jeg er glad for at give gode råd og informere andre om emne relaterede til branchen

Er du det mindste i tvivl om du selv må løse en el-opgave eller har behov af en akut døgnvagt elektriker, ring til os… & forvent bedste rådgivning i den pågældende situation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.