Montering af opvaskemaskine – installation og pris

Montering af opvaskemaskine København - Installation & pris

Installation og montering af af opvaskemaskine – Pris og viden

Vi tilbyder pris på komplet montering og installation af opvaskemaskine fra. 3000kr kontakt os for pris og bestilling af installation af opvaskemaskine.

Her guider vi dig igennem montering af opvaskemaskine, hvad pris og meget mere. Skal du udskifte din gamle opvaskemaskine? Måske installere en ny opvaskemaskine, hvor der i øjeblikket er et almindeligt køkkenskab, men tidligere var et sted for en opvaskemaskine? Eller skal du måske have plads til at installere den nye opvaskemaskine? Så er du kommet ret.

Med en fungerende opvaskemaskine derhjemme kan du spare både tid og penge. Og vidste du, at det faktisk er mere miljøvenligt at vaske op med opvaskemaskine end i hånden? Så det gør ikke kun hverdagen nemmere, det er også en investering for vores planets fremtid!

Autoriseret Elektriker kan hjælpe dig med montering af opvaskemaskine i hele Storkøbenhavn, samt give råd til hvor den nye opvaskemaskine skal stå samt tilbyder en komplet montering. Som elektriker og entreprenør kan vi også hjælpe dig med at transportere den gamle opvaskemaskine væk. Lad vores dygtige elektrikere hjælpe dig med installation af opvaskemaskine, så du kan slappe af og vide, at arbejdet bliver udført korrekt.

Nedenfor gennemgår vi alt, hvad du skal vide, inden du går i gang med at tilslutte opvaskemaskinen, uanset om du installerer en opvaskemaskine i et eksisterende køkken, eller hvor der ikke har været en før. Men kan man faktisk selv installere en opvaskemaskine og hvordan gør man det? Det får du selvfølgelig også svar på i dette indlæg, det lover vi!

Sådan installeres en opvaskemaskine

Har du allerede en opvaskemaskine installeret i dit køkken, men som du enten af ​​funktionelle eller visuelle årsager nu ønsker at udskifte? Du kan regne med, at el og vand er ordentligt forberedt, når du allerede har en fungerende opvaskemaskine installeret, og hvis der allerede er trukket strøm og vand, er der to veje at gå. Enten hyrer du en installatør, som kan udføre skiftet relativt hurtigt, eller også udfører du selv monteringen af opvaskemaskinen.

Hvis du føler dig de mindste i tvivl, når det kommer til montering af opvaskemaskine, anbefaler vi, at du hyrer os. Vandskade eller stød er ikke sjovt!

Vejledning: Sådan installeres en opvaskemaskine trin for trin

Så hvordan installerer du en opvaskemaskine? Hvis el, vand og afløb er forberedt korrekt, kan du som sagt selv stå for en montering af opvaskemaskinen. Nedenfor er en trin-for-trin guide til, hvordan du tilslutter og installerer en ny opvaskemaskine.

 1. Fjern den gamle maskine væk. Tag stikket ud af opvaskemaskinen ved at tage stikket ud af stikkontakten. Fjern fra vandtilslutninger. Løft den gamle opvaskemaskine ud for at gøre plads til den nye. Glem ikke at lukke for vandet!
 2. Forbered den nye maskine. Fjern emballagen fra den nye opvaskemaskine. På bagsiden finder du en afløbsslange og tilløbsslange, der allerede er tilsluttet.
 3. Monter afløbsslangen. Nu er det tid til at installere opvaskemaskinens afløbsslange. Du monterer afløbsslangen på tuden, som du finder på afløbsrøret under vasken. Du fastgør slangen med en såkaldt slangeklemme. Vigtig! En afløbsslange skal fastgøres som en bue, som et “U” på hovedet, så højt oppe som muligt. Dette er for at forhindre, at spildevand fra vasken løber ind i maskinen.
 4. Sørg for drypbeskyttelse. Det er et krav at have en drypsikring, eller lækagesikring som det også kaldes. Den er placeret under opvaskemaskinen.
  Monter indløbsslangen. Tilslut forsyningsslangen til vandtilslutningen under vasken. Sørg for at have spændt den ordentligt til, så den ikke lækker, når du bruger opvaskemaskinen.
 5. Tænd for strømmen. Tilslut og installer opvaskemaskinen til stikkontakten.
 6. Placer maskinen korrekt. Skub maskinen ind, så den er placeret, som du vil have den. Du kan justere højden ved hjælp af skruer, hvordan du gør det står i opvaskemaskinens brugermanual. Fastgør maskinen til kabinetterne på siden, også ved hjælp af skruer.
 7. Test opvaskemaskinen. Tjek at det ikke lækker nogen steder ved at prøvekøre et opvaskeprogram. Installation af opvaskemaskine – Færdig!

Vi vil gerne minde dig igen om at tage hjælp af en installatør, hvis du føler dig det mindste usikker på selv at montere og tilslutte opvaskemaskinen korrekt. Det er vigtigt, at elektricitet og vand er korrekt, især i umiddelbar nærhed af hinanden!

Vi samarbejder også med Københavns Elektriker hvis vores kalender er fuldt booked

Vi tilbyder pris på komplet montering og installation af opvaskemaskine fra. 3000kr kontakt os for pris og bestilling af installation af opvaskemaskine.

Installation af bordopvaskemaskine?

En bordopvaskemaskine kan være en god løsning for dig, der bor i en mindre husstand, og som ikke laver ret meget opvask. Den er også perfekt til dem, der ønsker at kunne bruge pladsen under vasken til opbevaring i stedet. Når det kommer til størrelse og funktion, er der mange variationer af bordopvaskemaskiner at vælge imellem. De fleste af dem fungerer alligevel relativt ens. De forskellige maskiner kan dog variere, når det kommer til at tilslutte opvaskemaskinen.

Der er tre forskellige måder at installere en bordopvaskemaskine på. Du kan tilslutte den direkte til din vandhane, du kan købe en vandhane, der har en ekstra tilslutning, hvor bordopvaskemaskinen kan tilsluttes, eller bordopvaskemaskinen kan tilsluttes direkte til vandledningen.

Tilslutning af bordopvaskemaskinen til vandhanen

At tilslutte bordopvaskemaskinen direkte til din vandhane er den nemmeste løsning. Til gengæld bliver den hverken særlig stilfuld eller praktisk. Det du gør, når du tilslutter bordopvaskemaskinen til dit vandhane, er, at du tilslutter indløbsslangen til vandhanen og lader den hvile på vasken. Du placerer afløbsslangen med åbningen ned i vasken, så vandet løber ned i afløbet på den måde. Det betyder, at du skal tænde for opvaskemaskinen hver gang den skal bruges, og så slukke for den igen, når vaskeprogrammet er færdigt for at kunne bruge vandhanen igen. Denne løsning kan fungere perfekt for dig, der ønsker at installere din bordopvaskemaskine hurtigt. 

Vælger du i stedet at udskifte dit vandhane med et med ekstra tilslutning til opvaskemaskine, kan du til enhver tid have din bordopvaskemaskine tilsluttet. Det er vigtigt, at du tjekker, hvad der gælder for varmt og koldt vand til den blandemaskine, du køber. Nogle vandhaner giver dig mulighed for at skylle varmt vand i vandhanen, mens vandet løber

Vi tilbyder pris på komplet montering og installation af opvaskemaskine fra. 3000kr kontakt os for pris og bestilling af installation af opvaskemaskine.

Installation af opvaskemaskine i lejlighed eller ejerlejlighed

Skal du installere en opvaskemaskine, hvor der ikke tidligere har været installeret en opvaskemaskine, skal både el og vand tilsluttes. Du skal så tage hjælp af en håndværker med de rigtige tilladelser.  Grunden til dette er, at en forkert installeret opvaskemaskine kan have ødelæggende konsekvenser for dit hjem. 

En dygtig elektriker er vant til at klargøre el og stå for montering af opvaskemaskine Det er især almindeligt i lejligheder i ældre ejendomme, hvor køkkenerne ikke er planlagt med en opvaskemaskine for øje. Vil du have hjælp til ledninger og montering af en stikkontakt derhjemme for at kunne installere en opvaskemaskine? Kontakt os gerne for mere info eller pris på montering af opvaskemaskine.

Tjek altid, hvad der gælder i din boligforening, inden du går i gang med at installere en opvaskemaskine derhjemme på egen hånd!

Installation af opvaskemaskine i lejebolig

For at kunne tilslutte en opvaskemaskine i en lejebolig, kræves det, at din udlejer godkender installationen. Inden du planlægger at tilslutte en opvaskemaskine til en lejebolig, bør du derfor altid tjekke med din udlejer først. Størstedelen af ​​tiden får du et ja, hvis du selv dækker omkostninger og installation. I nogle tilfælde beregnes installationen af ​​en opvaskemaskine som en mulighed, som du og din udlejer skriver under på, og du betaler en forhøjet husleje i stedet.

Er køkkenet allerede klargjort, og der er plads til at tilslutte en opvaskemaskine, øges naturligvis chancen for at få et ja. Tjek om du har adgang til vand, spildevand og el. Hvis der ikke er, så er en større installation påkrævet. Grunden til, at du skal have godkendelse fra din udlejer, er på grund af de risici, der er forbundet med at tilslutte en opvaskemaskine til en lejebolig. En forkert installeret opvaskemaskine kan for eksempel føre til alvorlige vandskader, der er med til at få langsigtede konsekvenser, både for dig og din udlejer. Sørg derfor for at tale med din udlejer, inden du tilslutter en opvaskemaskine.

 

Pris for montering af opvaskemaskine fra 2.800 kr

Uanset hvilken installation der ønskes, er det altid en god mulighed at hyre en kvalificeret håndværker. I de fleste tilfælde kan det altid betale sig i længden, da du ved, at installationen af ​​opvaskemaskinen bliver udført korrekt og du ikke skal bruge kostbar tid og energi på det! Montering af opvaskemaskine koster et sted mellem 2.800-4.800kr alt efter hvor i Danmark du bor. 

Tjekliste inden installation af opvaskemaskine

For at opsummere denne solide guide har vi lavet en praktisk tjekliste, som du kan bruge, når du skal installere en opvaskemaskine i dit køkken.

 1. Tjek, at den tiltænkte opvaskemaskine passer i det rum, du ønsker den skal stå.
 2. Tjek om el og vand vises korrekt.
 3. Beslut dig for, om du kan og vil udføre installationen selv, eller om du hellere vil eller skal hyre en professionel.

Kontakt os hvis du ønsker hjælp med montering af opvaskemaskine. 

Aut. el

Aut. el

Elektriker og elinstallatør, skriver om elfaget, jeg er glad for at give gode råd og informere andre om emne relaterede til branchen

Er du det mindste i tvivl om du selv må løse en el-opgave eller har behov af en akut døgnvagt elektriker, ring til os… & forvent bedste rådgivning i den pågældende situation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *