Strøm med grønne værdier fra vedvarende energikilder

Synes du også, at det er lidt noget rod, at der bliver brugt så mange fossile brændstofkilder, når det kommer til strøm? Selvom det måske er både det nemmeste og det billigste, så er det ikke ensbetydende med, at det er den bedste løsning på sigt. Klimaet er allerede nu hårdt presset af al den CO2-udledning, der sker, og det vil kun fortsætte i den retning over de næste mange år. Derfor er det måske på tide at kigge på, hvad du som forbruger kan gøre?

En af de ting, du kan overveje, er strøm fra vedvarende energikilder. Det er der efterhånden flere elselskaber, der har indset, at kunderne gerne vil have, og derfor er det nu også noget, du kan få tilbudt. Det betyder måske, at du føler, du kan bruge strøm i hjemmet med lidt bedre samvittighed, end du ellers ville have kunnet gøre.

Gode råd i hjemmet

Selvom du køber strøm fra vedvarende energikilder, er der stadig mange forskellige ting, man kan gøre, for at forbruget holdes på et minimum. Det handler blandt andet om, at du får slukket på alle de kontakter, du kan, når de ikke benyttes. Det nytter ikke noget at lade lyset stå tændt, uanset hvor mange strømbesparende elpærer, du har sat i. Så er det altså bedre lige at være opmærksom på at få slukket lyset.

Langt de fleste elektriske apparater kan i dag fås i energivenlige udgaver. Vaskemaskinen har fået et mærke, der gør, at du lynhurtigt kan se, hvordan dens elforbrug vil være, så du allerede på forhånd kan finde ud af, om det er noget, du har lyst til at anskaffe dig. El er ikke bare el, det kan godt betale sig at se på, hvad de enkelte firmaer står inde for – så for nogle er det pludselig ikke kun prisen, der har betydning, det har værdierne også.

Elevationssenge og lys til soveværelset

Artiklen kan indeholde sponsorerede links

Aut. el

Aut. el

Elektriker og elinstallatør, skriver om elfaget, jeg er glad for at give gode råd og informere andre om emne relaterede til branchen

Er du det mindste i tvivl om du selv må løse en el-opgave eller har behov af en akut døgnvagt elektriker, ring til os… & forvent bedste rådgivning i den pågældende situation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *