Hvad er en stikledning? Stikledning pris

Hvem ejer en stikledning? Hvor finder du din stikledning på grunden? Hvad koster en stikledning? Har får du svar på ofte stillede spørgsmål

F.A.Q om stikledninger i Danmark

Hvad er en stikledning?

En stikledningen fører strømmen fra elnettet til din bolig eller bygning. Stikledningen går normalt til første afgrening i din installation. For bygninger med flere etager går stikledningen til første afgrening i bygningen og ikke til hver enkelt lejlighed.

Hvem ejer en stikledning?

Hvis du bor ejer en villa eller et rækkehus, hvor stikledningen er, ejer du som regel også stikledningen og skal sørge for forsikring osv. og ansvaret for drift og vedligehold af stikledningen på din grund.

Hvor er min stikledning?

Hvis du har brug for at vide, hvor stikledningerne ligger, kan du læse mere på ledningsejerregistrets hjemmeside eventuelt kontakt dem før gravearbejdet begynder. Hvis f.eks. Radius ejer stikledningen, er påvisning af stikledningen uden beregning.

På Ledningsoplysninger (ledningsrregistrets hjemmeside) kan du;

  • Finde ledningsoplysninger for relevante områder.
  • Søge på adresser, hvor du skal grave.
  • Tegn snit, og få snitinformationer.
  • Bestille materiale som modtages via e-mail.

Hvad koster en  stikledning pr. kvm? Stikledning priser?

Hvis i går ud fra at de kan ligge i samme rende som andre kabler og rør koster en stikledning ca. 900-1.800kr m i materiale omkostninger.  Hvis det hertil skal lægges opfyldning (grus og sand), såfremt det er i en vej og derpå evt. stabil grus. Så derfor kan prisen da godt komme op i 3.350 kr. pr. m.

Indhent en pris her på vores hjemmeside, hvis du ønsker et tilbud hos Autoriseret Elektriker København og Amager.

Hvor langt skal en stikledning graves ned?

Tommelfingerreglen er den at kabler skal lægges i mindst 0,35 m dybde under færdigt terræn – dvs. fra overkanten af kablerne til jordens overflade skal der minimum være 35 cm. Kabler i mindre end 0,7 m dybde under færdigt terræn skal beskyttes med rør, U-profiler eller plader, se billede;

Dybde hvor stikledning og kabler skal graves ned

Dybde hvor stikledning og kabler skal graves ned

Kan du forsikre dine ledninger?

Du kan købe en tilvalgsdækning for skjulte rør og kabler, så forsikringen dækker hvis stikledningen går i stykker. Er der tale om en sk. skjulte rør forsikring, så forstås det som rør skjult i vægge, krybekældre, under gulv eller indstøbt i gulv.

Hvis man ønsker at have stikledning som dækning til sin husforsikring, så er det mange gange et krav for forsikringsselskaberne, at man også har bygningskasko som dækning.

Det er godt at vide at ens stikledning er ikke dækket automatisk som en del af sin husforsikring, bare fordi at man har bygningskasko som dækning. Selvom bygningskasko kan gå ind og dække skader på huset, så ska man tilvælge stikledning som dækning, hvis man ønsker denne som en del af  husforsikring.

Hvis ledningen skulle gå i stykker så kan det hurtigt komme til at koste 100.000kr eller mere at få den udskiftet eller repareret, med alt hvad akut elinstallatør og gravemaskine med fører indebærer. Det kan derfor være en rigtigt god idé at være forsikret overfor denne form for skader, for at komme fra fra økonomiske ubehagelige overraskelser.

Aut. el

Aut. el

Elektriker og elinstallatør, skriver om elfaget, jeg er glad for at give gode råd og informere andre om emne relaterede til branchen

Er du det mindste i tvivl om du selv må løse en el-opgave eller har behov af en akut døgnvagt elektriker, ring til os… & forvent bedste rådgivning i den pågældende situation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *