Elmåler og bimåler montering – hold styr på strømmen eller spar på elforbruget

Få elmåler og bimåler montering - hold styr på strømmen eller spar på elforbruget

Elmåler og bimåler montering– hold styr på dit elforbrug og spar strøm

Med en ekstra elmåler eller bimåler i stikkontakten kan du i realtid finde ud af, hvad alt i hjemmet bruger af el (kWh). Se hvor meget strøm din gulvlampen, computeren eller ekstraelementet bruger i realtid og se hvor du kan reducere dit elforbrug. Aldrig mere har det været mere aktuelt at få en montering af elmåler eller ekstra bimåler. 

Elmåler eller bimålere til hele boligen

Hver lejlighed og hus, både villa og sommerhus, har en elmåler. En elmåler bruges til at aflæse elforbruget f.eks kvartalsvis. Og det er f.eks. Radius eller Ørsted som gør dette. 

Forskellige typer elmålere og bimålere

3-fasemåler. Måleren er beregnet til tilslutning til 3 faser og skal installeres af en el-installatør. En trefasemåler er velegnet som undermåler til villaer, lejligheder, varmepumper mv. Du kan altid kontakte os for montering af elmåler, som kræver installation af autoriseret elinstallatør. 

Trådløs bimåler montering. En trådløs elmåler gør det nemt at overvåge elforbruget. Sensorer og faseklemmer placeres i el-skabet og overfører trådløst informationen til displayet. Der er også mulighed for at tilslutte enheden til computeren for at føre statistik over elforbruget.

Bimåler og elmåler til stikkontakter. Med en elmåler eller ekstra bimåler til stikkontakter kan du lære mere om dit elforbrug og få et overblik over, hvor meget strøm specifikke enheder i dit hjem trækker.

Hvad er normalt strømforbrug enligt elmåler?

Hvor meget strøm din bolig bruger på et år kan variere med hvornår boligen er bygget, hårde hvidevarer og varmeløsning. Hvis du for eksempel har gulvvarme eller elektriske radiatorer, vil dit forbrug sandsynligvis være højere. Her kan du se det omtrentlige årsforbrug for forskellige boligtyper.

  • Mindre lejlighed ca. 60 kvm – 2000 kWh
  • Stor lejlighed ca. 150kvm – 5000 kWh
  • Villa – 25.000 kWh
Elmåler og bimåler montering - hold styr på strømmen eller spar på elforbruget - Vi tilbyder montering af elmåler og bimåler - alle slags

Ofte stillede spørgsmål omkring ekstra elmåler og montering af bimåler

Hvordan kan jeg måle mit elforbrug med en ekstra bimåler eller elmåler?

Du sætter elmåleren i stikkontakten i væggen, og så sætter du det, du vil måle, i en stikkontakt på elmåleren i stedet. Når du starter din måling, er der to tal, du bør holde styr på. Den ene er antallet af forbrugte kilowatt-timer (KWh), og den anden er længden af målingen i timer og minutter.

Hvor meget koster det at installere en ekstra elmåler?

Hvis din elektrikeren stadig er på stedet, skulle omkostningerne til elmåler plus installation ende et sted mellem 1000-3000 kr inklusive moms. Installerer elselskabet derimod en separat elmåler, koster det sjældent noget for installationen. I stedet opkræver de denne omkostning årligt gennem et ekstra netværksgebyr.

Hvilken type af elmåler har jeg i el-tavlen?

Hvilken elmåler du får installeret afhænger af størrelsen på din el-tilslutning. Dit elnetselskab kan give dig svar på hvad elmåler der er monteret hjemme hos dig. 

Hvornår er det billigst at vaske tøj?

Prisen på el er styret af udbud og efterspørgsel, hvilket betyder, at de dyreste eltimer er om morgenen, sidst på eftermiddagen og om aftenen. Det er derfor, vi bruger de mest elforbrugende apparater i hjemmet som fjernsyn, lamper og opvaskemaskiner. De billigste timer er om natten.

Kan jeg se mit elforbrug på timebasis hvis jeg aflæser min elmåler?

I dag kan du få timemåling uden ekstra omkostninger. Du kan derfor anmode om at få oplysninger fra dit elnetselskab, der viser dit forbrug pr. time. Du kan også selv vælge at holde øje med din elmåler i din bolig. 

Kan jeg have to elmålere eller flere bimålere?

Ja, vi udfører montering af ekstra elmåler til elopladere til elbiler eller dele op boliger, i tilfælde af fremlejning. Disse to ting er meget almindeligere når de handler om at få monteret en ekstra elmåler.  En ekstra elmåler mere pr. anlæg kan du f.eks få brug for i ejendomme, hvor der er behov for en ekstra elinstallation ud over den almindelige. Det kan være lejligheder eller erhverv, der har brug for eget abonnement.

Reducer dit elforbrug – nogle enkle tips, udover at investere i montering af ekstra elmåler eller bimåler

  • Udskift dine lyskilder med LED-lys.
  • Vælg smarte lys eller stikkontakter fra for eksempel Philips Hue eller Ledvance. Med smart belysning kan du planlægge belysning og anden elektronik og reducere driftsomkostningerne.
  • Invester i stikkontakter med kontakter, du kan så nemt slukke for elektronik, der ellers trækker strøm i standby-tilstand.
  • Hold styr på dit forbrug. Elnettet har normalt den højeste belastning om morgenen og om eftermiddagen, at forsøge at bruge så lidt strøm som muligt i disse tider kan både spare penge og reducere belastningen på elnettet.
  • Kør ikke opvaskemaskinen, før den er fuld.
  • Luft tøjet i stedet for at vaske og sænk temperaturen ved vask. Installer en udluftningsbøjle og forbered dig med et par bøjler, så bliver det nemmere at hænge tøj ud, der skal luftes.
  • Opgrader til WiFi-styrede elementer fra Adax eller Mill. Juster temperaturen efter din hverdag for at reducere elomkostningerne.

Har du brug for hjælp til montering af ekstra elmåler eller montering af bimåler? Skriv til os for pris på elmåler og bimåler. Vi dækker hele København og Nordsjælland! 

Aut. el

Aut. el

Elektriker og elinstallatør, skriver om elfaget, jeg er glad for at give gode råd og informere andre om emne relaterede til branchen

Afspil video om Få elmåler og bimåler montering - hold styr på strømmen eller spar på elforbruget

Er du det mindste i tvivl om du selv må løse en el-opgave eller har behov af en akut døgnvagt elektriker, ring til os… & forvent bedste rådgivning i den pågældende situation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *