Ventilation badeværelse med fugtstyret ventilator

Ventilation badeværelse med fugtstyret ventilator montering - hold styr på strømmen eller spar på elforbruget

Korrekt badeværelse ventilation montering og en god ventilator til baderum minimerer fugtproblemer i bad

På denne side om badeværelse ventilation lærer du mere om: ventilator til badeværelse. Fugtstyret badeværelsesventilator. Smarte funktioner som findes. Effekt på badeværelse ventilation og forventet lydniveau. Installation, montering og vedligeholdelse af badeværelse ventilator. Test badeværelse ventilator selv eller med hjælp af vores elektriker.

Brusere og varme bade som er placeret i dit baderum producerer damp og fugt både på væggene og loftet. Det kan igen føre til fugtskader i baderummet og in andre lokale værelser. Det er måske ikke noget, den enkelte lægger mærke til lige efter badet men hvis der ikke er korrekt monteret badeværelse ventilation, så kan skaderne komme stille og roligt ubemærket.

Fugtigt badværelse mærker hurtigt når selve spejlet er helt sløret af tåge. Hvis du er tilfældet kontakt os for montering af badeværelse ventilation og kom fri fra problemetikken. 

En badeværelsesventilator eller god badeværelse ventilation er en nødvendighed i de fleste badeværelser. Badeværelses ventilatoren fjerner hurtigt fugtig luft fra rummet, en luft der erstattes med tør og frisk luft. Dette mindsker i høj grad risikoen for fugtskader i dit hus, sommerhus eller i din lejligheden.

Samtidig minimerer du problemer med at lægge make-up og barbere sig umiddelbart efter et brusebad. Det tågede spejl bliver fortid, når kondensvandet ikke lægger sig som et vådt tæppe på vægge og loft

Ventilation badeværelse med fugtstyret ventilator montering - hold styr på strømmen eller spar på elforbruget med ret ventilator til baderum

Montering og vedligeholdelse af ventilation til badeværelset

Montering af ​​en badeværelsesventilator skal udføres af en elektriker samt en diamantborer, hvis der er et behov af ekstra el tilslutning og  boring af hul.

Støv og andre partikler sætter sig altid fast på de forskellige dele af ventilatoren. Med tiden bliver denne mængde snavs ret stor. For at badeværelsesventilatoren skal holde længe, ​​og at ventilatoren er så støjsvag som muligt, er det godt at rengøre den med jævne mellemrum.

En udsugningsventilator på badeværelset skal helst placeres så langt fra døren som muligt og højt oppe i rummet.

På badeværelset er det vigtigt, at den fugtige luft efter brusebad og bad hurtigt bliver ventileret væk og ud af huset. Det gøres nemmest med en elektrisk ventilator, der er monteret i loftet eller højt oppe på en væg. Køb gerne en fugtstyret ventilator til badeværelse, der aktiveres af fugtindholdet i luften.

Sådan monterer du ventilation til badeværelse

1. Beslut hvor baderum ventilatorn skal sidde og bor et hul med et ekstra langt bor, der kan klare hele væggens tykkelse. Tjek at der er plads udvendigt til røret og en rist.

2. Monter en diamantbor på boremaskinen, der svarer til diameteren på ventilationsrøret. Bor forsigtigt igennem væggen lag for lag. Bor gerne det sidste stykke udefra for at få et flot boresnit i yderpanelet.

3. Mål dybden af ​​borehullet og klip ventilationsrøret til i den korrekte længde. Skub røret ind i hullet.

4. På ydersiden tilslutter du et net. Det kommer normalt med et matchende gitter, når du køber blæseren. Glem ikke at montere
et insektnet inde i gitteret.

5. På indersiden monteres en prop, som tætnes med silikone mod væggen. Selve ventilatoren skal installeres og tilsluttes af en elektriker. Derfor er det en god idé at kontakte os, før du begynder projekt ventilation til badeværelse.

Ventilation badeværelse med fugtstyret ventilator montering - hold styr på strømmen eller spar på elforbruget med ret ventilator til baderum

Tips til ventilation badeværelse – Montering og valg af baderum ventilator

En ventilations kanal er nødvendig for at ventilationen til baderummet skal fungere, ventilatoren skal den tilsluttes en udsugningskanal. Det er muligt at placere en fugtstyret badeværelsesventilator i en kanal med eller uden selvtræk, f.eks. i et ventilatorrør ud gennem ydervæggen. Vi samarbejder med København Hulboring og kan hjælpe med komplet installation og montering af ventilation badeværelse. 

Uanset hvad for åbning du har så er effekten er i sidste ende den samme – fugtig luft ledes væk fra badeværelset. Det kan dog være praktisk at bruge de udsugningskanaler, der måske allerede er i badeværelset eller støder op til det, hvis de er bekvemt placeret.

Vælg ret badeværelses ventilator

Der findes er hav af muligheder når det kommer til ventilation til badeværelser, badeværelsesventilatorer finder både med ingen eller  med fuldautomatisk styring. Den mest almindelige badrums ventilatorer kommer med automatisk fugtstyring er en fugtregulering af ventilatoren.

Fugtstyring er en praktisk funktion som vi hos Autoriseret Elektriker anbefaler, der gør nemlig det, at du ikke skal tænke på, om badeværelsesventilatoren skal slukkes eller slås til. Når luftfugtigheden overstiger en vis mængde, tændes badeværelsesventilatoren automatisk.

Ventilatoren slukker også automatisk, når badeværelsesluften er tør nok. Styringen kan spare både slitage på badeværelset og energi. En endnu mere avanceret mulighed er en badeværelsesventilator med automatisk timer. Så fortsætter ventilatoren med at køre et stykke tid, efter at luftfugtigheden er vendt tilbage til et normalt niveau. Med den automatiske timer får badeværelset ekstra ventilation med frisk luft.

Et koldt trækspjæld forhindrer den kolde luft i at strømme udefra og ind i badeværelset via ventilatoren. Det er en god funktion, men spjældet kan ikke bruges med en blæser, der er placeret, hvor den er selvtrækkende. Så er funktionen heller ikke nødvendig, da luften hele tiden strømmer væk fra badeværelset.

Effekten og lydniveauet vedrørende badeværelse ventilation

Med en stor luftgennemstrømning i badeværelsesventilatoren forsvinder den fugtige luft hurtigt og effektivt fra badeværelset. Det er almindeligt, at en badeværelsesventilator har et flow på mellem 90 og 100 kubikmeter luft i timen, hvilket er tilstrækkeligt til de fleste badeværelser.

Den larmer om blæseren, når den kører. Det er uundgåeligt. Det er dog muligt at vælge en ventilator, der har et så lavt støjniveau som muligt. Det er godt at kigge lidt ekstra på støjniveauet, da en badeværelsesventilator, der larmer meget, virker forstyrrende både for den, der bruger badeværelset, og nogle gange også for personer, der opholder sig i huset.

Med en kuglelejeventilator undgår du meget af den værste støj. En kuglelejet badeværelsesventilator holder også længere end en ventilator uden kuglelejer. Hvis rotoren er bagerst på ventilatoren, vil lyden også være lavere i selve badeværelset.

Test badeværelsesventilatoren selv sådan

Det er muligt at få en omtrentlig indikation af, om badeværelsesventilatoren i badeværelset har tilstrækkelig effekt eller ej. Hvis spejlet dugger igen, når du tager et normalt brusebad, betyder det, at en fugtig overflade når at lægge sig på overfladen i badeværelset.

Så er der brug for en badeværelsesventilator, alternativt en ny ventilator. Det kan også være tilfældet, at indblæsningsluftstrømmen til badeværelset er for dårlig. Det afhjælpes nemmest ved at lave et hul i bunden af ​​døren, et hul der lader luft strømme ind i badeværelset.

Uden indblæsningsstrømme er afkastluften dårlig, da der skabes et undertryk i rummet af badeværelsesventilatoren.

Picture of Aut. el

Aut. el

Elektriker og elinstallatør, skriver om elfaget, jeg er glad for at give gode råd og informere andre om emne relaterede til branchen

Afspil video om Få elmåler og bimåler montering - hold styr på strømmen eller spar på elforbruget

Er du det mindste i tvivl om du selv må løse en el-opgave eller har behov af en akut døgnvagt elektriker, ring til os… & forvent bedste rådgivning i den pågældende situation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Cookies & Vigtig Info

Autorisations krævande opgaver indenfor el-området går midlertidigt gennem tredje part, da vi ikke er autoriserede for tiden. læs her for mere info, samt information omkring cookies, persondatapolitik og handelsbetingelser.