Gnistbeskyttelse – Beskytter dig mod brand i elinstallation

Gnistbeskyttelse - Beskytter dig mod brand i elinstallationer
Gnistbeskyttelse - Beskytter dig mod brand i elinstallationer

Gnistbeskyttelse er et produkt med indbygget AFDD (Arc Fault Detection Device), Autoriseret Elektriker anbefaler gnistdetektor eller gnistbeskyttelse blandt andet på steder der der er sovepladser, eller hvor kulturarv eller andre værdier som er vigtige af beskytte med brand i elinstallation.

Er gnistbeskyttelse mod brand i elinstallation et lovkrav?

Der er nogle lande f.eks. i Tyskland, hvor man de fleste steder er begyndt at installere gnistbeskyttelse detektorer i el-tavler. Deres lovgivning siger at udvalgte typer af boliger eller bygninger, skal have beskyttende udstyr mod brand i elinstallation i el-tavlen, som gnistbeskyttelse. Sygehus, institutioner, og skoler skal f.eks. beskyttes i Tyskland, det går formodentligt ikke lang tid før vi også monterer gnistbeskyttelse i Danmark mod brand i elinstallation og gnist. 

Undgå brand i elinstallation med gnistbeskyttelse - Lige om lidt er måske AFDD gnistdetektor både lovkrav og forsikringskrav
Undgå brand i elinstallation med gnistbeskyttelse - Lige om lidt er måske AFDD gnistdetektor både lovkrav og forsikringskrav

Hvordan fungerer gnistbeskyttelse?

Du placerer gnistbeskyttelse i din el-tavle, denne form for teknisk erstatter en klassisk sikring. Gnistdetektoren overvåger hele el-anlægget og beskytter mod brand i elinstallation. Du kan regne med gnistbeskyttelsen og at den overvåger og beskytter dine ledninger, stikkontakter og el-apparater, som også er tilsluttet stikkontakten.

Vores lov om el sikkerhed i Danmark, anbefaler beskyttelse mod brand i elinstallation i form af gnistbeskyttelse, det anbefales, at man bruger gnistdetektorer i el tavlen på alle de steder der hvor man ikke ønsker at der opstår en brand i elinstallationerne. Indtil vores danske myndighederne definerer det mere præcist, anbefaler vi vores kunder at være på forkant og installere gnistbeskyttelse allarede i dag. 

Se video nederst fra Sikkerhedsstyrelsen.

Montering af gnistdetektor mod brand i elinstallation

Har du gamle elinstallationer? Så anbefaler vi at få installeret en gnistdetektor hurtigst muligt, hvis der mangler et fungerende HPFI-relæ, eller RCD-relæ, så kan vi sørge for at montere begge dele i samme omgang. Gør dit hjem sikkert mod brand i elinstallation, kontakt os nu.

Du kan også indhente tilbud på montering af brandbeskyttelse her

Autoriseret Elektriker, er en del af Ny Elinstallation og vi kan derfor tilbyde montering af gnistbeskyttelse på hele Sjælland. Kontakt din lokale elektriker Helsingør, eller din lokale elektriker Hillerød, hvis du bor på Nordsjælland, eller hvis du bor i København, så kan du ringe til vores Elektriker København, vi ser frem til at hjælpe dig med at montere gnistdetektor mod brand i elinstallationer, så som i stikkontakt, i el-tavle hjemme hos dig.

Aut. el

Aut. el

Elektriker og elinstallatør, skriver om elfaget, jeg er glad for at give gode råd og informere andre om emne relaterede til branchen

Er du det mindste i tvivl om du selv må løse en el-opgave eller har behov af en akut døgnvagt elektriker, ring til os… & forvent bedste rådgivning i den pågældende situation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *