Hvor meget koster en elektriker?

Elektriker København Autoriseret med døgnvagt 24 timer hver dag

Hvad koster en elektriker i timen? Elektriker Timepriser & Omkostninger

En elektriker opkræve normalt en pris mellem 450 til 950 danske kroner i timen. De fleste husejere betale en typisk mellem 1200 og 4500 danske kroner for et elektrikerbesøg, til en reparation eller moneting. Både time- og projekttaksterne varierer afhængigt af typen af projekt, autorisation og oplevelsen af el service. 

Frustreret over manglen på strøm? Vil du installere en lysdæmper, reparere et lys eller opgradere dit hjems sikkerhed? Gamle elektriske systemer kan ikke altid følge med. Fordi smarte hjem og personlig elektronik er ved at blive hverdagskost, elektrikere er i stigende grad i efterspørgslen efter at opdatere og modernisere den aldrende hjem. Efterspørgsel sætter elektriker pris, og prisen for at hyre en elektriker har øjet væsentligt, gennem de sidste 10 år.

Hvad koster en elektriker i timen og hvilke garantier gælder?

Autoriserede elektrikere kan opkræve alt fra 550 til 950kr i timen afhængigt af erfarenhed og kompetence niveau, autorisationstype og kompleksiteten af jobbet. Dette omfatter ikke yderligere omkostninger for dele eller minimum kørsel gebyrer osv. En lærling elektriker kunne opkræve mindre end dette for et simple job f.eks. en lampeopsætning. den gennemsnitlige pris for at leje en elektriker er 450 til 900kr i timen.

Det er vigtigt at bemærke, at der er to timepriser, når det kommer til de fleste elektrikere. Der er en forskel mellem den hastighed, elektrikeren bliver betalt, og den sats elektrikeren vil regningen. Rejser, forsyninger og overhead er undertiden inkluderet i timeprisen, selvom nogle elektrikere giver en detaljeret linje punkt regningen med timepriser adskilt fra alle andre omkostninger.

Denne vejledning refererer til, hvad en autoriseret elektriker vil opkræve. De fleste større virksomheder  gør ikke små job som opsættelse af en lampe. Nogle elektrikere vil gøre “side arbejde”, eller arbejde uden overhead af en elektrisk virksomhed. I disse tilfælde kan du være i stand til at finde elektrikere arbejder på en lidt lavere sats end en professionel elinstallatørs elektriker priser.

En lokal elektriker koster oftest mindre

Der er et par mindre omkostningsfaktorer som du kan overveje, når du lejer en lokal elektriker:

 • Afstand. Elektrikere vil regne i udgifterne til rejser til og fra dit hjem og eventuelle levering butikker i projektet og timeomkostninger.
 • Tilgængelighed. Er projektet simpelt, som at installere en lysarmatur, eller kompleks som at montere nye elinstallationer i gennem vægge? Komplekse job vil øge projektets tid. Her er det dog vigtigere af du vælder en elektriker du føler tillid til og ikke kun går op i kørsel gebyrer og andre små ting der bestemmer hvad elektriker koster. 
 • Erfaring. Der er tre niveauer for elektrikere: elektriker svend, lærling og elinstallatør. Hver stigende karakter kræver mere viden, erfaring, som alle udmønter sig i højere elektriker priser.
 

De fleste vil kunne tilbyde et samlet elektriker pris for hele projektet. Lige som os på Autoriseret Elektriker København Du kan f.eks. nemt anmode om en elektriker pris og høre vad vores elektriker koste totalt for din opgave. Kontakt os og få flere detaljerede bud på prisen på reservedele og arbejdskraft for hvert eneste projekt i dit hjem.

Derudover skal du sørge for, at alle forventninger er skriftlige, og at du fuldt ud forstår arbejdsbetingelserne. Tal med din entreprenør om, hvad der sker, hvis du ikke er tilfreds, eller hvis uforudsete omstændigheder forårsager ændringer i tilbuddet. Gennemgå alle garantier og forstå alt inkluderet i estimatet. Sørg altid for, at din elektriker er autoriseret. Dette et lovpligtigt. 

Hvad koster elektriker vagtudkald, fejlsøgning, konsultation og inspektionspriser

Minimum priser for elektriker vagtudkald er 3800 kroner når det handler om en akut konsultation eller fejlsøgning, eller ethvert job, der har brug for en diagnose. Dette kan typisk koste mellem 1200 til 1500 kroner i timen efter arbejdstid plus gebyr for rådighedsvagt og omstillingstillæg så som vagtudkald gebyr. Autoriseret Elektriker en en lille virksomhed og er nemme at forhandle med, hvis du ringer til os så skal vi nok give dig et meget godt tilbud som du ikke kan få andre steder.

Boligejere normalt betale mere for den første time på et vagtudkald – 3800kr eller mere er almindeligt + ekstra timer. Det omfatter kørsel og udrykning efter arbejdstid. Vagtudkaldsgebyret hjælper med at dække brændstof, overtid,  rejsetid og små dele. 

Konsultationer og udarbejdelse af tilbud betragtes normalt som serviceopkald og falder inden for samme interval. Estimater til at løse allerede identificerede problemer er normalt gratis. Inspektionerne varierer afhængigt af typen. En inspektion for at diagnosticere et problem er et vagtudkald hvis de skal løses indenfor få hverdage.

Koster det at få tilbud fra en elektriker? 

Nogle gange ja og nogle gange nej. Er du usikker på og det vil koste dig noget at få ud os til udarbejdning af tilbud eller rådgivning så er det fint at spørge, vi svarer på dette spørgsmål hver dag; Hvad koster en elektriker og informere om elektriker priser. 

Author picture

Autoriseret Elektriker er en fuldt autoriseret elektriker i København, vi kører i alle bydele og har åbent 24 timer om døgnet

Læs mere

2 reaktioner

  1. Hej Victor

   Tak for din besked!
   Vi har ikke ændret vores elektriker priser på grund af inflationen. Vi fakturerer normalt.

   Mvh

   Nicolai

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *