Elektriker løn 2020 Arbejde som elektriker

elektriker løn 2020

Hvad gør en elektriker og hvad tjener en elektriker?

Få svar her på hvad en elektriker laver, og info om de forskellige grene i erhvervet. Hvordan bliver du uddannet, og hvor er kurserne? Hvornår skal du ringe til en elektriker i stedet for at udføre arbejdet selv?

Hvad gør en elektriker?

En elektriker er en håndværker med fokus på el arbejde og som arbejder med både lav og høj spænding. Lav spænding findes i hjem og andre steder, som du normalt får adgang til, mens højspænding er noget, som enkeltpersoner sjældent kommer i kontakt med. En elektriker trækker ledninger, opretter forbindelser og forbinder elektricitet til alle kontakter og enheder, der er drevet af det. 

Da der er forskellige grader af spænding, er der også flere forskellige typer af grene i erhvervet, hvor du specialiserer dig i bare en slags spænding og måde at arbejde på. Ligesom autorisation er påkrævet til at udføre visse opgaver, kan en elektriker med den forkerte myndighed heller ikke udføre et job, som de ikke er uddannet til at udføre. Da arbejde med højspænding er meget farligt, arbejder disse elektrikere sjældent alene, uden at parre to og to sammen. Hvis ulykken finder sted, kan den gå hurtigt.

Forskellige områder inden for elektriker erhvervet

Oftest er elektrikere opdelt i lavspænding elektrikere, højspændings elektrikere og industrielektrikere. Sidstnævnte arbejder med begge spændings typer og bevæger sig derfor over hele feltet. Programmerne er på gymnasiet, men senere i livet kan du også tage en grad som elektriker gennem et hvilket som helst af de uddannelses firmaer, der tilbyder dette.

Hvad du ikke kan gøre selv af elektriker arbejde

Som privatperson er der visse ting, du kan gøre selv indenfor el arbejde og for at holde omkostningerne nede. Du kan f.eks. Tegne streger og lave huller til kasser og montere dem. Når det gælder tilslutningerne selv, og når elen skal tilsluttes et elektrisk skab, er det dog absolut bedst at ansætte en kvalificeret elektriker. Det samme gælder for våde områder. 

Hvis der er forkert forbindelse, kan det gå meget dårligt i kombination med vand. Hvis der opstår en ulykke, ellers får du ikke noget ud af din forsikring, og det kan endda forårsage personskade eller død. Sørg derfor for at kontrollere, at den person, der er ansat til opgaven, virkelig har den nødvendige kompetence.

Elektriker løn, hvor meget tjener en elektriker år 2020 og år 2021?

Løn til elektrikere | Hvad tjener en elektriker?

Interesseret i at blive elektriker, og hvilken løn får du?

Hvor meget en elektriker tjener afhænger helt af den type elektriker, du taler om. Der er fire grene i erhvervet, og de ser sådan ud:

  • Installation Elektriker
  • Service elektriker
  • industriel elektriker
  • Svag strømelektriker

 

Derudover spiller det som i alle andre erhverv også en stor rolle i hvor meget erfaring du har, hvilket firma du tilhører, om du arbejder i den private eller offentlige sektor, hvor i Danmark du bor, og hvor gammel du er, når lønnen skal indstilles.

Hvis man ser på, hvordan de fremtidige prognoser for erhvervet ser ud, ser de meget lyse ud. Danmark står over for – hvis intet uforudset – en spændende tid, hvor især byggeriet skal afsluttes. I hovedstadsområderne primært – men stort set i hele landet er der behov for nybyggeri, og der er behov for kvalificerede elektrikere der. Derudover skal man ikke undervurdere det faktum, at vi konstant finder nye løsninger inden for energi og it; områder, der f.eks. kræver ekspertise og viden om smarte elnet.

På samme måde som i andet håndværk har elektrikerfaget haft nogle problemer med rekruttering. I en periode med dårlig vækst og inflation i Sverige har mange valgt sig ud af erhvervet – konsekvenserne af dette ser vi i dag. Mange nærmer sig pensionering, og der er – hvis du tænker på et times glas – lidt af et hul i midten. Det genopfyldes nedenfra med nye elektrikere, men mange mangler fra den såkaldte mellem generation.

Sådan ser en lærlingeløn ud for en elektriker

I elektrikerfaget bruges lærlinge systemet, og det er noget, der giver sikkerhed, øget viden og en bedre forståelse af styringen af for eksempel stærk strøm. Man skal ikke glemme, at det er et farligt erhverv, og at være i stand til at gå ved siden af en mere erfaren professionel giver simpelthen bedre vaner og bredere viden. Selvfølgelig tjener du ikke så godt, mens du går som lærling, og hvis du ser på, hvordan en elektrikere lærlings løn ser ud, følger du følgende trin.

Kunde udtalelser

Autoriseret elektriker på Amager har været forbi mit hus for at have lavet el tjek samt små opgaver rundt i huset. De er en imødekommende ser ud til at have stor passion for at leverer det bedste kundeservice. De få gange de har været forbi har elektrikerne holdt på aftalerne. Held og lykke herfra.
Tilfredse kunder hos autoriseret elektriker
Joan
Hyggelig, hurtig service! Meget hyggelig og forstående servicemedarbejder, god kommunikation og opfølging, og elektrikerne som kom på døren var ligeså hyggelige. Nul problemer, bare god service. Skønt at møde "rigtige" mennesker.
Britte
Brit

Elinstallatør

Autoriserede Elinstallatører

Vi Er en del af Norh, som er en autoriseret elinstallatør virksomhed i København og i trekantområdet.
Læs mere

Tilfredse kunder

Tilfredse kunder

4.9 af 5, der er ingen tvivl om at vores kunder er glade kunder. Læs vores anmeldelser her.
Referencer
Autoriseret elektriker

AUTORISERET ELEKTRIKER

Bliv kontaktet af Autoriseret Elektriker idag, udfyld tlf. nr.