Udskiftning af stofledninger pris

Udskiftning af stofledninger pris

Hvad er en stofledning?

Stofledninger brugte man for mange år siden når man lavede de første installationer i bygninger og det betyder, at mange af dem har siddet i de forskellige hjem, i mere end 50, enda op til 70 år år… 

Er en stofledning farlig?

Nej, en stofledning er som sådan set ikke farlig. De er bare kabler der er gamle.  Dog er der en anledning til, at man vælger at skifte dem ud specielt ved en renovering. Det er typisk fordi at materialet rundt omkring bliver sprødt og flækker når man rører dem. Det går jo selvfølgelig ikke, og kan i mange tilfælde være årsag til, at metallet ( den strømførende del ) bliver blottet, hvilket kan skabe farlige situationer mht til brand og stød.

Hvornår skal jeg udskifte mine gamle stofledninger? 

Hvis du har et hus, der er mere end 50 år gammelt, og aldrig er blevet udskiftet, er det tid til nyt el dvs. udskifte dine gamle stofledninger til nye af plastik. Her giver vi et eksempel på, hvad det kan koste at udskifte gamle stofledninger. 

Ledninger, stikkontakter, el-tavler, elmålere og andre dele af dit el system ældres selvfølgelig over tid og skal udskiftes. Det siges normalt, at når husets elektriske system er 50 år, er det tid til en nyt el eller en el renovering. Det er svært at sige nøjagtigt, hvad en sådan renovering ville koste i dit tilfælde, men vi har sammen Autoriseret Elektriker viser her nogle typiske eksempler, der kan danne grundlaget for dig for at få et overblik over de omkostninger, der normalt er inkluderet.

I eksemplet nedenfor starter vi fra en bygning på 1 etage på ca. 80 kvadratmeter. Lejligheden blev bygget i 1960’erne og har stikkontakter i hvert rum samt stikkontakter til indendørs og udendørs belysning. Der er et eksisterende el tavle i metalplader og et målertavle. Vi har ikke tilføjet ekstra stikkontakter eller andet ekstraudstyr såsom elektrisk gulvvarme. 

Vi endte med disse omkostninger til den ovennævnte elektriske renovering med vores standard priser, alt inklusive moms (elektriker priser opnået i 2021):

69.100,- ekskl. 

Subtotal:

Arbejde: 46.600.-
Materiale: 22.250,-
I alt: 69.100,-

Anslået arbejdstid: 64 timer 

 

Vi er en autoriseret elektriker i København som kører i alle Københavns bydele, heriblandt, Østerbro, Frederiksberg, Nørrebro og Amager

Elektrikeren

Er det omfattande af udskifte gamle stofledninger og få nyt el?

Vi anbefaler “næsten” altid, at man får lavet en plan for renovationen af sin el-installation. Både så den er tidssvarende, men også for at den er sikkerhedsmæssigt forsvarligt.

Selve el renoveringen og nyt el behøver ikke at være særlig krævende process, og vi kan hjælpe dig i hele vejen igennem. Det er vores erfaring, at kunder føler de skal gabe over rigtigt meget når de først går igang. Men til det kan vi sige at; planlægningen er hele arbejdet værd. Tag fagfolk med på råd fra starten af, vi står altid til rådighed og besigtiger din el-installation og hjælper med at udvikle planen så du er tryg ved den. Det kræver bare, at du tager kontakt til os.

Kontakt os ny for et uforpligtende møde omkring nyt el og udskiftning af stofledninger priser. 

Autoriseret Elektriker udskifter gamle stofledninger, se priseksempel på nyt el, kontakt os for uforpligtende tilbud på ny elinstallation København

7 reaktioner

 1. Jeg har lige udskiftet mine gamle stofledninger til nyt el. Dog omstændigt.. nu er stømmen i hvert fald i orden!

  1. Hej Krister
   Mange tak for din kommentar, det lyder som at du haft en dårlig oplevelse med stofledninger.
   Som elektriker er jeg lidt enig med dig.

   Dbh Autoriseret Elektriker

 2. Tak for en god side om el.
  Er det tilladt at skifte til 13 amp sikringer når det er de gamle stofledninger (nu sidder 10 amp).

  Venlig hilsen
  Palle

  1. Hej Palle

   Mange tak for din kommentar 🙂
   Hvis du skifter til 13 ampere fra 10 ampere hvis der er gamle ledninger, så kan du risikere at de går ild noget sted i stofledningerne i væggen. Så jeg vil anbefale nyt el i det her tilfælde, hvis der er brug for flere ampere.

   Bonusinfo: Nogle af de gamle stofledninger vi ser hjemme hos folk i dag, er kun lavet til 8 ampere, derfor er 10 ampere i forvejen lige på grænsen.

   Venlige hilser

   Nicolai, Elektriker

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *