Trække kabler selv? Må man det?

Mange spørger os om man selv må trække kabler og om det kan betale sig, her er Autoriseret Elektriker Københavns svar
Mange spørger os om man selv må trække kabler og om det kan betale sig, her er Autoriseret Elektriker Københavns svar

Må man selv trække kabler og kan det betale sig?

Som privatperson må du kun trække kabler fra stikkontakt til et apparat eller fra udtag til lamper. Du må ikke trække kabler hvis det et tale om nyt el og el-renovering.

Det kræves autorisation for at trække kabler ved ny elinstallation og nyt el, du skal nemlig vide hvad du laver og have styr på dimensioneringen i de kabler som du trækker. Det kan derfor sjældent betale sig i at selv tage et kursus i rørføring og kabeltrækning og bagefter selv trække kabler eller ledninger. 

Hjælp til selv ved renovering og få billigere nyt el

Rillefræsning og kabeltrækning, går hurtigt for en elektriker der har gjort det måske flere tusindevis af gange før. Hvis du selv trækker kabler og aldrig har prøver det, så vil det nok tage fire-fem gange så lang tid, selvom at du gået et kursus.

Det er dog nogle andre ting som du kan gøre for at holde prisen på renoveringen nede og det er at selv så for efterarbejdet, dvs. puste vægge og male dem bagefter. Autoriseret Elektriker København og Nordsjælland har oplevet at malefirmaer taget den samme pris som vi gør for komplet elinstallation, for istandsættelse bagefter. 

Fordelen med at klare malerarbejdet selv er at du ikke behøver bekymre dig for at det du gør er ulovligt. Du kan roligt spartle og male lige så meget som du har lyst til!

Indhent pris på nyt el og på at trække kabler/ledninger

Send om en besked her, så vil Autoriseret Elektriker eller en af vores samarbejdspartnere indenfor el, vende tilbage til dig for at lave et tilbud på nyt el samt trække ledninger og kabler. Så er du fri fra alt det forvirrende arbejde selv. 

Aut. el

Aut. el

Elektriker og elinstallatør, skriver om elfaget, jeg er glad for at give gode råd og informere andre om emne relaterede til branchen

Er du det mindste i tvivl om du selv må løse en el-opgave eller har behov af en akut døgnvagt elektriker, ring til os… & forvent bedste rådgivning i den pågældende situation

En reaktion

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *