Automatsikring er gået – skift sikring ny eltavle

Automatsikringer - Er sikringen gået ny eltavle, læs her om hvordan du skal udskifte sikring i en ny el-tavle [Elektriker København og Nordsjælland]

Automatsikring

Hvad er en automatsikring?

En automatsikring har samme formål som de ældre sikringer; automatsikringen beskytter mod overbelastning og stød.

Hvordan fungerer en automatsikring?

Hvis du f.eks. har tilsluttet for mange el apparater til den samme kontakt, trækker du for høj en strøm, og så slår automatsikringen fra på grund af overbelastning i dette tilfælde. Automatsikringen slår også fra hvis der opstår skade f.eks. kortslutning på en elinstallation.

Hvilke typer af automatikringer findes?

A, B, C eller D er de typer af automatsikringer som findes, alt efter model så slår sikringen fra mere eller mindre hurtigt. Det er almindeliges at type B og C, der bliver brugt i private hjem. Det er elektrikerens job at automatsikringen bliver dimensioneret korrekt. 

Hvordan skifter jeg en automatsikring selv? 

Medmindre du er elektriker så må du ikke skrifte en automatsikring. Du må kun skifte ældre sikringer med perle. 

Hvem må udskifte en defekt automatsikring?

Det må en autoriseret elektriker. Kontakt din lokale elektriker hvis en af dine automatsikringer er defekte eller er gået i stykker. En automatsikring er dog mere holdbare og det er ikke meningen at de skal udskiftes hele tiden.

Skift sikring i ny eltavle?

De fleste nye eltavler er opbygget med automatisktinger og ikke “almindelige” sikringer med perle. Derfor skal du have fat i en elektriker, hvis en automatsikring er defekt. 

Jimmy

Jimmy

Elektriker og elinstallatør, skriver om elfaget, jeg er glad for at give gode råd og informere andre om emne relaterede til branchen

Er du det mindste i tvivl om du selv må løse en el-opgave eller har behov af en akut døgnvagt elektriker, ring til os… & forvent bedste rådgivning i den pågældende situation

6 reaktioner

 1. Tak for en givende artikel om udskiftning af automatsikring. Egentlig har jeg brug for at vide vad ville de koste at udskifte de gamle smeltesikringer til automatiske sikringer? Min el-tavle er mange år gammel og jeg oplever tit at mine sikringer springer.

  1. Tak for ros, det gør det sjovere at skrive artikler som omhandler udskiftning af automatsikring og andre lignende emne. Vi har sendt dig en mail og oplyst et prisestimat på hvad det vil koste at opgradere din eltavle til automatiske sikringer.

   Vi ser frem til at høre fra dig.

   Dbh. Autoriseret Elektriker København og Nordsjælland

  1. Hej Karsten

   Wow, tak for din kommentar! Kommentarer som din gør det lidt sjovere at skrive arikler og opdatere hjemmesiden!

   Ønsker dig en forsat god dag!

   Dbh. Nicolai

 2. Tak for info, er vant til de gamle sikringer man udskifter selv, så nu ved jeg i hvert fald hvad jeg skal.

 3. God informativ artikel om automatsikring. Dejligt med en god og letforståelig information👍

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *