Montering af udendørs spabad

Young woman relaxing in jacuzzi spa in luxury hotel

Montering af spabad - råd fra en elektriker

Måske er du en af mange som drømmer om at have tæt adgang til afslappende bade og overvejer derfor at installere dit eget spabad eller udendørs spa derhjemme?

Her får du konkrete råd om, hvad du skal overveje vedrørende den elinstallation udendørs spabad, når du installerer et spabad. Måske stiller du dig selv spørgsmål som om du har brug for en elektriker? Hvad kan du selv gøre? 

Det er en genial idé at skabe mulighed for vidunderlige spabade derhjemme. Her deler vi gode input til, hvordan du installerer et spa mht. elinstallation spabad både indendørs og udendørs – og når du har brug for hjælp af en autoriseret elektriker. 

Det mest almindelige er, at når det spa som du købt leveres til dig, er den helt klar til installation. Placeringen er ofte på en terrasse, medmindre grunden tilbyder et andet, givet sted. Mange ser det som en fordel at have et spabad i nærheden af huset, for at gøre spontane udendørs spabade ekstra tilgængelige, ikke mindst om vinteren. Husk, at denne type el-arbejde altid skal udføres af en autoriseret elektriker.

Hvornår har du brug for en elektriker til at montere dit spa

Dit spa skal først løftes på plads og placeres i henhold til instruktionerne på en fast og plan overflade. Hvis du ikke har strøm til dit SPA trukket til det sted, hvor det udendørs spabad skal placeres, skal det naturligvis trækkes strøm. Forskellige typer spabade kræver forskellige faser: 1-, 2- eller 3-faset, hvilket påvirker elinstallationen. For mindre spabade så kan 1 × 16 Ampere være tilstrækkeligt, men større bade kan kræve helt op til 3 × 16 Ampere.

Hvor de er tale om en  kombination af el og vand, skal et HPFI-relæ altid være tilsluttet et spabad, som en sikkerhedsfunktion. Og ligesom med enhver anden elinstallation kræves en autoriseret elektriker til at udføre jobbet.

Kontakt os, så booker vi en tid til dig samme uge!

Guide – sikker montering af udendørs spabad

  1. Placer dit udendørs spa på den ønskede plan overflade, f.eks. Trædæk eller sten
  2. Luk afløbsventilen, hvis den har været åben under transport
  3. Tilslutning af el: En autoriseret elektriker hos os foretager en sikker, skræddersyet installation til den aktuelle model (1-, 2- eller 3-faset) og altid med et HPFI-relæ
  4. Fyld badet med vand fra for eksempel haveslangen
  5. Tænd for strømmen
  6. Indstil den ønskede temperatur
  7. Nyd dit nye dejlige udendørs spabad
 
Se en video om hvordan en privatperson endende med et udendørs spabad og bliv inspireret. 
Aut. el

Aut. el

Elektriker og elinstallatør, skriver om elfaget, jeg er glad for at give gode råd og informere andre om emne relaterede til branchen

Er du det mindste i tvivl om du selv må løse en el-opgave eller har behov af en akut døgnvagt elektriker, ring til os… & forvent bedste rådgivning i den pågældende situation

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *